Sikkerhedsforskrifter til lamper

Læs alle sikkerhedsinstrukser og anvisninger. Overholdes sikkerhedsinstrukserne og anvisningerne ikke, er der risiko for elektrisk stød, brand og/eller alvorlige kvæstelser.
Opbevar alle advarselshenvisninger og instrukser til senere brug.
- Læs og overhold alle sikkerhedsinstrukser og anvisninger, der er vedlagt akkuen eller el-værktøjet, som akkuen blev leveret med.
- Håndter lampen forsigtigt. Lampen frembringer en kraftig varme, der medfører øget brand- og eksplosionsfare.
- Arbejd ikke med lampen i eksplosionsfarlige omgivelser.
- Tryk ikke mere på tænd/sluk-knappen efter automatisk slukning af lampen. Akkuen kan blive beskadiget. Sørg for, at akkuen er opladet, og at lampen er afkølet, før du tænder den igen.
- Lyskilden i lampen må kun udskiftes af producenten eller en kvalificeret fagperson.

Overhold minimumsafstanden fra lampen til alle oplyste overflader og genstande. Hvis minimumsafstanden ikke overholdes, kan de oplyste genstande blive overophedede.
- Tildæk ikke lampehovedet, mens lampen er i brug. Lampehovedet opvarmes under brugen og kan forårsage forbrændinger, hvis denne varme ophobes.
- Under transport og opbevaring skal du tage akkuen ud af lampen eller trække netstikket ud. Lampen kan blive varm.
- Hvis lampen sluttes til lysnettet i et fugtigt miljø, skal der anvendes et HFI-relæ. Brug af et HFI‑relæ reducerer risikoen for at få elektrisk stød.
- Hvis lampen bruges ved arbejde i højden, skal du sikre den tilstrækkeligt med faldsikringsudstyr. På den måde kan du undgå kvæstelser og tingsskade, hvis lampen tabes.
- Fastgør ikke akku-lampen til elektriske ledninger eller andre usikre genstande. Der er risiko for brand og kvæstelser.
- Hvis lampen er fastgjort med en magnet eller ophængskrog, må du ikke belaste den med yderligere vægt, og du skal kontrollere, at den sidder godt fast. Ophængskrogen er udelukkende beregnet til at bære akku-lampen med isat akku. Hvis der påføres yderligere vægt, kan lampen gå i stykker eller falde ned.
- Hvis akku-lampen er fastgjort med magnet eller ophængskrog, må du ikke bevæge hverken akku-lampen eller den genstand, som den er fastgjort til. Akku-lampen kan falde ned.
- Brug ikke lampen som siddemøbel eller trin. Det kan beskadige lampen.
- Undgå at der samler sig støv på arbejdspladsen. Støv kan let antænde sig selv.
- Beskadiges akkuen, eller bruges den forkert, kan der sive dampe ud. Akkuen kan antændes eller eksplodere. Tilfør frisk luft, og søg læge, hvis du føler dig utilpas. Dampene kan irritere luftvejene.
- Hvis akkuen anvendes forkert, eller den er beskadiget, kan der slippe brændbar væske ud af akkuen. Undgå at komme i kontakt med denne væske. Hvis det alligevel skulle ske, skal du skylle med vand. Søg læge, hvis du får væsken i øjnene. Akku-væske kan give hudirritation eller forbrændinger.
- Akkuen kan blive beskadiget af spidse genstande som f.eks. søm eller skruetrækkere eller ydre kraftpåvirkning. Der kan opstå indvendig kortslutning, så akkuen kan antændes, ryge, eksplodere eller overophedes.
- Ikke-benyttede akkuer må ikke komme i berøring med kontorclips, mønter, nøgler, søm, skruer eller andre små metalgenstande, da disse kan kortslutte kontakterne. En kortslutning mellem batteri-kontakterne øger risikoen for personskader i form af forbrændinger.
- Åbn ikke akkuen. Fare for kortslutning.
Beskyt akkuen mod varme (f.eks. også mod varige solstråler, brand, snavs, vand og fugtighed). Der er risiko for eksplosion og kortslutning. |
- Oplad kun akkuerne med ladere, der er anbefalet af fabrikanten. En lader, der er egnet til en bestemt type akkuer, må ikke benyttes med andre akkuer – brandfare.
- Brug kun akkuen i produkter fra producenten. Kun på denne måde beskyttes batteriet mod farlig overbelastning.